Hvis du har kommentarer
så skriv til
Michael Rønne Rasmussen

Hvis du vil printe siden ud
se her
Velkommen til dåb i Solrød Kirke.
I netop dette øjeblik står to midaldrende danske popdrenge, Jørgen og Noller, på scenen foran posthuset i Solrød Center og synger formodentligt for 987. gang i år deres vindersang fra Det internationale melodi Grand Prix: "Fly on the Wings of Love, fly, baby fly. Reaching the stars above, touching the sky".
Oversat til dansk bliver det til: "Flyv på kærlighedens vinger, flyv, min elskede, flyv, nå op til stjernerne over os, rør ved himlen".
Nu ved enhver af os godt, at vi mennesker ikke kan flyve. Alligevel har fuglenes flugt over himlen altid fascineret og udfordret vores fantasi og drømme. Helt ind i sproget er det gået, når vi f.eks. taler om - "at blive båret på vinger". Eller modsat; føler sig nedtrykt eller såret, kan man være "vingeskudt" og "kastet til jorden". Og begge dele følger med når man er menneske. Ingen undgår at blive løftet op i højderne og ingen slipper for at blive kastet til jorden - heller ikke vore børn. Og det kan godt fylde et par forældrehjerter med uro. Vi ved at vi vil og kan gøre meget for vore børn, men vi ved også, at vi ikke for altid kan skåne og beskytte dem. Vi vil bære dem gennem alt det, som vi har magt over, men vi har netop ikke magt over alt det, som vil møde dem.
Derfor kommer vi til kirken, til døbefonden, hvor slægt efter slægt har båret deres livs kosteligste skatte, deres børn, frem med glæde, med ængstelse og med håb. Med dåben lægger vi deres nye sårbare menneskeliv over i Guds favn, for at han skal følge og taget vare på dem. Med dåbens gave følger visheden om at være Guds barn, trøsten over syndernes forladelse og glæden ved at vide, at der aldrig skal være et øjeblik, hvor Guds Helligeånd ikke er os nær.
Eller sagt på en anden måde end Brd. Olsen smukke kærlighedssang: Vi skal lade Gud bærer os på kærligheden vinger. Ikke blot helt op til stjernerne ogg himlen, men også når vi ligger såret og vingeskudt på jorden.
Ja, endog den dag vi endegyldigt ligger i jorden, vil vi stadig være omfavnet af kærlighedens vinger. For Guds kærlighed varer fra evighed og til evighed. Det ved vi fra hans søn, Jesus Kristus. Lad derfor lovprise og bede til Gud......

26-7-2002
sat på Præstesiden
http://home3.inet.tele.dk/agerbo/
af præst Mogens Agerbo Baungaard email