Til interesserede i kirkens vilkår verden over og i Dansk Missionsråds arbejde - Online udgave - [Om red.] - Bestil - Afmeld

Kalender: 18-01-2015: Week of Prayer for Christian Unity -
Kalenderen medtager arrangementer af kirkelig, missional interesse - fra stiftsniveau over landsplan til et udvalg af relevante, internationale konferencer, seminarer o.l. [Få arrangement optaget]

Verden over siden sidst


09-12-2014 - Welby: Det er muligt at den anglikanske kirke splittes - England - [Huffpost Religion ]
09-12-2014 - Religi&osla sh;se ledere: Tortur er national og moralsk bankerot - USA - [National Religious Campaign Against Torture ]
03-12-2014 - Muslimske og kristne ledere: Dialog i De store søers land i Afrika - Afrika - [World Watch Monitor ]
30-11-2014 - Patriark til Pave - Vatikanet - [Catholic News Agency ]
28-11-2014 - Pavens besøg i Tyrkiet den mest udfordrende opgave hidtil - Tyrkiet - [The Guardian ]
28-11-2014 - Kristne i Nigeria svigtet af regeringen overfor Boko Haram - Nigeria - [World Watch Monitor ]
28-11-2014 - Højt læsning af koranen ved prins Charles kroning - England - [Daily Mail ]
26-11-2014 - Er Benedict XVI den virkelige pave? - Vatikanet - [Religious News Service ]
25-11-2014 - Forfø ;lgelser måske kun toppen af isbjerget - Pakistan, Islamabad - [Anglican Communion News Service ]
24-11-2014 - Ægtemand appellerer om benådning af blasfemidømte Asia Bibi - Pakistan, Islamabad - [Christian Telegraph ]
24-11-2014 - Latinamerik anske katolske siver stærkt over i protestantiske kirker - Amerika, nord- og syd - [Pew Research Center for the People & the Press ]
24-11-2014 - Kristne korrumperer den indiske kultur - Indien - [AsiaNews.it ]
24-11-2014 - ISIS ødelægger kloster i Mosul - Irak - [Independent catholic news ]
21-11-2014 - Amish i stærkt vækst - USA - [Huffpost Religion ]
20-11-2014 - Obama: "Vi var også fremmede.. (2. Mos. 23)" - om indvandring - USA - [Huffpost Religion ]
20-11-2014 - Fejring af jul i Kina - Kina - [About News ]
19-11-2014 - Kristne, muslimske og jødiske repræsentanter: Interfaith Tolerance - Israel - [Huffpost Religion ]
19-11-2014 - Kristne, jødiske og muslimske ledere fordømmer IS - Saudiarabien - [Huffpost Religion ]

NB: Ovenstående er et udvalg af månedens nyheder på KirkenUpdate 2013Kommentarer, artikler og introduktioner:

Månedens kommentar: Grund til bekymring - men opløftende læsning
Mette Bock
..For øjeblikket hærger ISIL - eller Islamisk Stat, som de ynder at kalde sig - i flere lande. Bevægelsen tiltrækker unge såkaldte krigere, også fra Europa. Og fra Danmark. Det er dybt skræmmende. De er gemene forbrydere og kyniske banditter.
I den situation er det ualmindeligt opløftende at læse i denne udgave, at en gruppe kristne, jøder og muslimer i fællesskab på en nyligt afholdt konference har fordømt ISIL og de helt forfærdelige metoder, terroristerne anvender i deres illegitime kamp for en såkaldt islamisk stat.
..(Konference på Christiansborg) var en virkelig stærk oplevelse. Især de muslimske ledere gjorde stort indtryk. Deres rolle kan ganske enkelt ikke overvurderes... Læs mere.


I Fokus: Nyt Kina og ny kirke: Hvad kan vi lære?
Knud Jørgensen
Knud Jørgensen giver et meget klart overblik over situationen i Kina og skriver bl. a. om en kilde: "Noget af dette kan man læse om i en bog, som kom for nylig. China's Next Generation: New China, New Church, New World er forfattet af Luis Bush og Brent Fulton, i samarbejde med 'en kristen medarbejder i Kina'. Bogen er på 40 sider og er hurtigt læst. Forfatterne hører til i den evangelikale lejr; man kan derfor vælge at plassere bogen i den bås, men måden de skriver på stemmer ikke med et sort-hvidt skema. Jeg har de sidste år læst meget forskelligt om Kina og om kirke og tro i Kina. Denne lille bog giver faktisk et overblik i en nuanceret og balanceret kortversion." Læs mere.


Jul i Manchuriet 1931
Redaktionen
Et dyk ned i en omfattende fortælling af et hjørne af missionshistorien. Else Kühle skriver om hendes forældres, Gedua og Johannes Vyffs virke i Manchuriet i Antung (udsendt af DMS) - her om julen i 1931, hvor Manchuriet er blevet besat af japanerne: "Og ellers fejres julen på sædvanlig måde med fulde kirker begge juledagene. 2. juledag dåb, især af mange børn. Derefter en stor altergang, hvor både Chen og far medvirkede. Juleaften var far som sædvanligt om formiddagen i fængslet med svinekød, roer og mere til fangernes julemad. Om aftenen var der juleandagt, juletræ og thedrikning i den gamle skolestue, der var fuld. Mor nåede også op at se børnehjemmets børn gå om juletræet og synge julesalmer. Kl.20 nåede damerne og far og mor frem til julegåsen og derefter juletræ med gaverne, og far sluttede aftenen med andagt. 3.juledag er der julefest efter gudstjenesten med dåb i Jiulingcheng, så da måtte far af sted til tidlig morgen.
Men alt ånder ikke fred og ro. 2.juledag kom der telegram fra Feng-huang-chéng om uro blandt befolkningen, der gør oprør mod japanerne, de har afbrændt en del japanerhuse. Der har været indbrud hos kvindemissionær Petra Nielsen, hun var med pistol blevet aftvunget penge, ur og andet. En del af bibelkvindeskolens elever er kommet til Antung med "Pik og Pak". - uro i luften, man er bange for røvere. Mor klipper sin ring af og far tager også sin af. 31.december skriver mor, at der siges, at 12 biler med soldater er kørt ud for at "krige" mod røvere. Læs mere.

Afbestil "KirkenUpdate Siden Sidst". Klik her og send. Lad emnelinien stå.