Forside - Gudstjeneste - Undervisning - Omsorg - Kontakt og PR - Lokalt og globalt - Foredrag
SOER-konceptet
eller Socially Organized Experienced Reflexion
- et koncept der giver nyt liv og dybde i flere former for kirkelig mødevirksomhed
Samtalecaféer om islam og kristendom, mødet med nye religiøse og åndelige strømninger, homoseksualitet og kirke osv. Ring og hør nærmere om det særlige og anderledes koncept. Få enten en grundig guidning i arrangementet eller køb en færdig organiseret og ledet café.


SOER-konceptet

..lidt for sjov, men faktisk også for alvor, har jeg konstrueret et forkortelsesnavn på et særligt udviklet koncept som i nogle henseender matcher Grundtvigs tanker om Højskolen i SOER (Sorø). Grundtvigs grundtanke er, at eleverne/folket sådan set har den basale erfaring og livsforståelse og det så er de særligt faguddannede, der spørges eller er til eksamen. I min version er der tale om forskellige former for møder arrangeret som samtalecaféer, hvor deltagerne først sammen reflekterer over emnet og dernæst konfronterer ekspert/er med spørgsmål ud fra samtalerne.

Det er et koncept, som kan give liv og dybde i adskillige former for kirkelige møder. Det er en engagerende form, som respekterer at mennesker har viden og holdninger på forhånd, og den indbyrdes samtale baner vej for en debat, hvor alle er med og ikke bare nogle få.

Jeg har udviklet konceptet i mit arbedje for Folkekirke og Religionsmøde. Se under Theol-p/religionssamtale
Konsulent Kristen Skriver Frandsen - Tlf: +47 466 44 238  Bor i Norge - kommer stadig i Danmark Mail: ksf@bbsyd.dk